Meest gestelde vragen tanden bleken

Hoe wit worden mijn tanden?

Dit is voor ieder persoon anders en nooit van tevoren te zeggen. Hoeveel tandplak of tandsteen heeft u? Hoe verzorgt u uw mond? Is het een extrinsieke (buiten de tand) of intrinsieke(binnen de tand) verkleuring? Hoe gezonder de mond, hoe beter de behandeling aanslaat.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij hebben veel verschillende klanten en ieder gebit is anders. Men dient zich te realiseren dat een bleekbehandeling niet altijd op zich staat. Soms zijn er aanvullende behandelingen nodig en in enkele gevallen is het niet realistisch enig succes te verwachten. De oorzaak van de verkleuring, de motivatie van de klant, de aanvangskleur en de eventuele aanwezigheid van kronen en/of (composiet)restauraties zijn belangrijke factoren. Bij de een pakt het met een behandeling direct naar een of twee behandelingen en bij een enkeling is het niet realistisch veel resultaat te verwachten als je gebit bijvoorbeeld ongezond is, veel vullingen etc. hebt.

Is het tanden bleken schadelijk voor mijn tanden?

Het tanden bleken is niet schadelijk voor uw tanden, wij werken op basis van natuurproducten hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen).

Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden. Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel. De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Wij bleken hooguit twee uur, in deze verhouding verandert dus ook nagenoeg niks.

Ik heb na de tanden bleken behandeling last van kleine witte vlekjes op mijn tanden gaan deze weg?

Dit is normaal, veel mensen hebben hier last. Er is echter geen reden voor paniek. Deze vlekjes verdwijnen altijd na de behandeling.

Hoelang blijven mijn tanden wit?

Andere aanbieders doen vaak alsof u voor een paar honderd euro een aantal jaar wit kan blijven. De realiteit is echter dat wij met ons consumptiegedrag de tanden op die manier blootstellen aan enorm veel viezigheid. Het echte verhaal is dat u het bij moet houden om de tanden fris en wit te houden.

Denk hierbij aan eens in de 2 a 4 maanden. Dat is ook de reden van onze lage prijs; zodat de klanten hun gebit het hele jaar door prachtig kunnen houden. Wij geloven in betaalbaar mooier!

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

Maak gebruik van onze professionele whitening tandpasta of pennen. Deze zijn verkrijgbaar in de salon.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in uw tanden terecht zijn gekomen. U begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur vanuw tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor.

Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?

De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen.

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van uw gebit en zaken die uw tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid moet u denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt uw tandglazuur zacht van.

Bijna alles wat u dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het een veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola etc..

Simpelweg zou u kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook uw tanden het meest verkleuren. Door uw gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in uw tanden terecht.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelingen duren 30 tot en met 120 minuten. We doen daaraan voorafgaande altijd eerst een uitgebreid consult, waarbij we het gebit bekijken en alvast een inschatting maken van het resultaat. Ook na de behandeling gaan we samen met u het resultaat bekijken. In totaal bent u ongeveer 1 a 2 uur bij ons binnen.

Mag ik na een behandeling alles weer eten en of drinken?

We adviseren om na een behandeling de eerste 3 á 4 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld nicotine, koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup, dit is op eigen risico de eerste 24 uur.

Doet een behandeling pijn?

Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan maar het doet vrijwel geen pijn.

Moet ik voor de behandeling nog ergens rekening mee houden?

Nee, voor de behandeling hoeft u nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Eventueel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet kan.

Hoe wit kunnen mijn tanden worden na een behandeling?

Bij de een worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. Dit is niet te garanderen of op voorhand een tint uit te kiezen. Hoe meer minuten u bleekt hoe meer kans op resultaat. Voor een optimaal resultaat adviseren wij altijd een langere behandeling aan, 90 a 120 minuten.

Verdwijnt met het bleken ook mijn tandplak?

Nee helaas niet, dit moet echt door een mondhygiëniste gebeuren.

Kan ik ook mijn tanden bleken als ik een gouden tand heb?

Ja, dat is geen enkel probleem.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

U dient vooraf de behandeling het verschuldigde bedrag te voldoen. U kunt bij ons alleen contant betalen .

Krijg ik korting op een behandeling als ik met meerdere personen kom?

Ja wij hebben diverse acties en aanbiedingen, vraag na de voorwaarden!