SHR

Bij een  behandeling worden haarwortels vernietigd door middel van lichtflitsen. Gemiddeld heb je 10-15 behandelingen nodig. Dit is per persoon verschillend.
De lichtflits komt via het pigment in de haarwortel en wordt omgezet in warmte. De haarwortel wordt door de warmte vernietigd en op die plaats zal het haartje “verbranden & kapot maken”.

De haren zijn voor 65-90% verwijderd maar zullen nooit 100% voor altijd weg zijn. Je zult je toch moeten blijven scheren maar misschien een keer in de maand. Geadviseerd wordt om na uw IPL kuur 3/4 keer per jaar uw behandelde zone nogmaals te herhalen met een IPL behandeling.

Onderaan de pagina vindt u enkele van onze resultaten.

SHR (bekend van de Soprano Ice methode)

Super Hair Removal ook voor de donkere huid en nagenoeg pijnloos. Deze nieuwe technologie laat een bewegende behandelmethode toe. Dit betekent dat we met het handstuk over de behandelzone glijden en de flitsen blijven uit het handvat schieten.. De saffieren contactkoeling beschermt de huid. De behandeling gaat drie keer zo snel, deze behandeling is ideaal voor benen, armen, buik, rug, oksels of gezicht.

Door een lichte druk op het handstuk te zetten, worden weefselvocht en bloed, die niet moeten worden verhit, uit het behandelbereik weggehouden waardoor het amper gevoelig is.

Nog meer voordelen van de SHR laser zijn:

Ook zomers doorbehandelen.

 

Wanneer u tevreden bent met een haarreductie van 65% tot 90%, dan kunt u overgaan tot een SHR behandeling. Wanneer u voor 100% onthaart wil worden, dan is de SHR  Behandeling misschien niet realistisch en zult u uw verwachtingspatroon moeten bijstellen.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Algemeen gedurende behandelprocedure

– Niet meer harsen of epileren, Scheren mag wel.
– Voorkom fel zonlicht, indien het niet te vermijden is gebruik een sunblock.
– Direct na een behandeling geen deodorant gebruiken..

Voor de behandeling

– Voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharing crème gebruiken.
– Op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème, bodylotion of deodorant op de te behandelende gebieden aanbrengen.
– Zorg dat het te behandelende gebied geschoren is op de dag van de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 2-3 dagen ervoor. Mochten de haartjes te lang zijn dan kan de IPL specialiste dit verwijderen.

Tijdens behandeling

– Wij maken gebruik van een intake-formulier waarin afspraken en gegevens worden genoteerd.
– Op het te behandelen gebied wordt een koude gel aangebracht. Dit ter geleiding van de flits en de huid wordt gekoeld.
– U krijgt een beschermende bril aangereikt en de specialiste begint met het “flitsen”.
– De gel wordt verwijderd.

Na de behandeling

– Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden.
– Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad.
– Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen.
– Een week geen zonnebank of zonnebad. Of je behandelde zone afdekken met een handdoekje tijdens een zonnebad.

– Om de 4 tot 6 weken gemiddeld

Wanneer ontharen we niet met IPL?

– Epilepsie
– Zwangerschap en borstvoeding
– Koorts of infecties
– Pacemaker
– Gordelroos
– Verse operatielittekens
– Kanker
-Metalen in of onder de huid waar we behandelen
-Tatoeages op het te behandelende gebied.
Bij bijvoorbeeld eczeem en psoriasis ontharen we wel, waarbij de actieve plekken absoluut vermeden worden.

 

Ik begrijp dat Stephanie’s Salon is niet aansprakelijk wanneer de behandeling niet in die mate slaagt zoals ik mij  zou hebben voorgesteld – noch is zij aansprakelijk voor een overblijvend litteken of ander lichamelijk letsel of extra kosten als gevolg van de behandeling.

Ik begrijp dat ik bij het maken van een afspraak akkoord ga met de algemene voorwaarde die vermeld staan op de website.

Stephanie’s Salon heeft mij op de hoogte gesteld middels mondelinge en schriftelijke informatie over de mogelijk- en onmogelijkheden van de behandeling.

Stephanie’s Salon heeft mij op de hoogte gesteld en/of ik heb gelezen van de mogelijke risico’s die kunnen voorkomen:

  1. Hoewel zeer ongebruikelijk, kan na de behandeling met de IPL/SHR techniek blaarvormig of een lichte maar ook 1e tot 3e graads verbranding van de  optreden.
  2. Tijdelijke  donkere of juist lichte pigmentvlekken kunnen ontstaan, doorgaans vervagen deze binnen 6 tot 12 maanden na de behandeling. In de donkere huid kan dit langer duren of zelfs permanent blijven.
  3. Hergroei of verandering van haar.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk hier de meest gestelde vragen en uitgebreide antwoorden

Onze resultaten