Botox

Met Botox wordt eigenlijk Botuline toxine bedoeld. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren verminderd en wordt al sinds de jaren 90 veilig gebruikt voor cosmetische doeleinden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt Botox niet gebruikt om de lippen op te vullen.

Wat is Botox?

Door Botox te injecteren in overactieve spieren in het gezicht, kunnen rimpels die door de spier veroorzaakt worden verminderd worden. Voorbeelden van deze rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Door Botox te injecteren, zullen de spieren ontspannen en zal de huid gladder worden. Botuline toxine wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het kan ook gebruikt worden voor medische doeleinden zoals migraine, tandvleeslach, tandenknarsen of overmatig zweten.

Wanneer is Botox effectief?

In tegenstelling tot fillers is Botox enkel effectief bij rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren (dynamische rimpels). Bij het samenknijpen van de ogen of tegen de zon in kijken, kan er een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen ontstaan of rimpels naast de ogen, kraaienpootjes. Naarmate we ouder worden, zullen deze rimpels dieper worden en meer zichtbaar worden. Om blijvende rimpels te voorkomen of de huidige rimpels te verzachten, kan Botox gebruikt worden.

De duur van de werking

Het kan per persoon verschillen hoe lang de Botox werkzaam is in de geïnjecteerde spier. Over het algemeen is het, hoe vaker u Botox gebruikt, hoe langer het blijft werken. De werking van het middel begint na ongeveer vier dagen, na twee weken is de werking optimaal en zal het gewenste resultaat behaald zijn. Dit resultaat houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Fillers

Om uw rimpels te verzachten, volumeverlies te herstellen, de lippen op te vullen of de handen en het decolleté te verjongen maken we gebruik van fillers. Stephanie's Salon x Dr. Kalmet werkt enkel met veilige en tijdelijke filler van het merk Teosyal©.

Wat zijn fillers?

Dr. Kalmet x Stephanie's Salon maakt enkel gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in onze eigen huid, daarom kunnen we deze stof ook veilig gebruiken. Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met volumeverlies en het ontstaan van rimpels in de huid. Door fillers te injecteren, wordt het vochtgehalte in de huid hersteld en wordt volumeverlies opgevuld. Hierdoor zullen rimpels verdwijnen of worden de rimpels in het gezicht verzacht.

Er zijn verschillende regio’s in het gezicht waar we fillers voor kunnen gebruiken om volumeverlies te herstellen of rimpels te verzachten. Hierbij kunt u denken aan het opvullen van de lippen, de neus-lippenplooi of de wangen. Ook een teruggetrokken kin kan behandeld worden door het gebruik van fillers.

Wanneer zijn fillers effectief?

Fillers worden voornamelijk gebruikt voor het toevoegen van volume, het herstel van volumeverlies of om de huid te hydrateren. Wanneer u last heeft van rimpels door aanspanning van spieren in het gezicht, raden wij u aan om te gaan voor een Botox-behandeling.

De duur van de werking

Hoe lang het resultaat van een filler-behandeling blijft is per persoon verschillend en verschilt per zone die geïnjecteerd wordt. Bij gebieden die veel bewegen (zoals de lippen), zal het resultaat minder lang aanhouden dan gebieden die minder bewegen (volumeverlies onder de ogen). Over het algemeen houdt een behandeling met fillers negen tot twaalf maanden aan. Daarna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

De verschillen tussen Fillers en Botox opgesomd

Om u duidelijkheid te geven over de verschillen tussen fillers en Botox, hebben wij in onderstaand schema de verschillen nog eens opgesomd voor u. Zo kunt u in het kort zien wat de verschillen zijn en hoe de stoffen worden toegepast.

 

Botox

Botox is gericht op de spieren (dynamische rimpels)
Behandeling duurt ongeveer 15 minuten Heeft een werking van 3 tot 6 maanden Heeft ook medische doeleinden
 

Fillers

Fillers vullen het volumeverlies op (statische rimpels)
Behandeling duurt ongeveer 30 minuten Hebben een werking van 9 tot 12 maanden Enkel voor cosmetische behandeling

 

Onze resultaten