Meest gestelde vragen spray tan

Ik ben zwanger. Is spray tanning dan geschikt?

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als u zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben u toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Krijg ik niet strepen of vlekken na een spray-tan?

Nee. Strepen of vlekjes na een spray-tan is zeker niet gebruikelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage kan daarom de huid anders reageren op een spray-tan.

Geeft een spray-tan niet af?

Als u de spray-tan afgespoeld hebt, geeft deze niet meer af in uw kleding of linnengoed.
Tijdens de inwerktijd van de spray-tan, kan deze wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spraytans zijn wel uitwasbaar.

Is spray-tanning schadelijk?

Nee. Het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen.

Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling?

Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. U moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor

Wanneer is spray-tanning niet geschikt?

Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook uw huid.
Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken.
Let wel: Dit percentage zo klein, dat hier niet vanuit gegaan wordt.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 16% verwerkt in tanning vloeistoffen.
DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Is spray Tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende het eerste trimester van een zwangerschap.
Als u last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray- tan te nemen.
Heeft u twijfels? Neem dan altijd contact met uw dokter op voordat je een spray- tan boekt.

Hoelang blijft mijn kleur zitten?

Uw bruine kleur kunt u ongeveer 10-15 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Dit kunt u doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème.
Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.
Let er ook op dat u met uwhanddoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid schuurt. Dit heeft een licht scrubbende werking.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken?

Voor het beste resultaat, is kunt u het beste twee a drie dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is uw bruine tint op haar mooist.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen tint wat sneller vervagen. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Wordt ik niet oranje van Spray-tanning?

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een rossige dame of heer met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom wordt ik bruiner van Spray-tanning dan van zelfbruinings producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf bruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 16%.